Όροι Χρήσης

Ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε τον ιστοτόπο μας, www.pinelopiralli.gr (στο εξής αναφερόμενo ως o «Ιστότοπος»). Το κείμενο αυτό αφορά τους όρους που διέπουν τη χρήση του παρόντος ιστότοπου συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού καταστήματος. Καλείστε να διαβάσετε αυτούς τους όρους και να προβείτε στη χρήση του ιστότοπου και στην αγορά προϊόντων μέσω αυτού μόνο εφόσον συμφωνείτε με τους όρους χρήσης. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία σε σχέση με τους όρους χρήσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.  

Το www.pinelopiralli.gr είναι ένας ιστότοπος που περιλαμβάνει ηλεκτρονικό κατάστημα το οποίο προσφέρει προς πώληση μαγιό, ρούχα παραλίας και σχετικά προϊόντα. Κάτοχος και διαχειριστής του ιστοτόπου είναι η εταιρεία με την επωνυμία «Πηνελόπη Αντ. Ράλλη» (στο εξής αναφερόμενη ως η «Εταιρεία»),

Διακριτικός τίτλος «PINEPOLI RALLI»,

Δραστηριότητα της εταιρίας: Εμπορική,
Δ/νση έδρας της εταιρίας: Ομήρου 51, Κολωνάκι, Αθήνα, Τ.Κ. 10672,
ΑΦΜ: 130864001,
Δ.Ο.Υ.: Δ' ΑΘΗΝΩΝ,
E-mail επικοινωνίας: [email protected],
Τηλ. Επικοινωνίας/Παραγγελιών:  213 0413763.

Η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους παρόντες όρους και τις επιμέρους προϋποθέσεις χρήσης του ιστότοπου, να προσθέτει ή να διαγράφει όρους, οποιαδήποτε χρονική στιγμή, χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση των χρηστών. Κάθε τροποποίηση, προσθήκη ή διαγραφή των όρων χρήσης και των επιμέρους προϋποθέσεων τίθενται σε ισχύ άμεσα, δηλαδή από την ανάρτησή τους στον ιστότοπο. Οι παρόντες Όροι Χρήσης του ιστότοπου και των συναλλαγών του ηλεκτρονικού  καταστήματος (εφεξής «Όροι Χρήσης») καθορίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις περιήγησης και χρήσης του ιστοτόπου και ρυθμίζουν τη σύμβαση πώλησης που συνάπτεται μεταξύ της Εταιρείας και των χρηστών για την αγορά προϊόντων. Οποιαδήποτε ενέργεια σας στον ιστότοπο, όπως ενδεικτικά η περιήγησή σας σε αυτό, η εγγραφή σας στο newsletter, η αγορά προϊόντων κλπ, θεωρείται ως ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων Όρων Χρήσης.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Σύμφωνα με το ν. 2742/1997 και ν. 3471/2006, όπως ισχύουν και οι σχετικές με αυτούς διατάξεις, προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο υποκείμενο των δεδομένων, όπως για παράδειγμα το όνομα, διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης και φύλο, αριθμός τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) καθώς και δεδομένα χρήσης, όπως για παράδειγμα όνομα μέλους, κωδικός πρόσβασης και διεύθυνση IP.  Κατά την επίσκεψή σας στον ιστότοπο και ηλεκτρονικό μας κατάστημα είναι πιθανό να σας ζητηθεί να δηλώσετε στοιχεία που σας αφορούν (όπως ενδεικτικά όνομα, επίθετο, ηλεκτρονική διεύθυνση, διεύθυνση αποστολής προϊόντων, αριθμός τηλεφώνου, στοιχεία πιστωτικής κάρτας κλπ.)

Ειδικότερα για την περιήγησή σας στον ιστότοπο και το ηλεκτρονικό κατάστημα δε σας ζητείται κανένα προσωπικό σας στοιχείο. Συλλέγουμε στοιχεία από εσάς, τα οποία εσείς μας χορηγείτε προεραιτικά για τις παρακάτω ενέργειες:

Α. Εγγραφή στον ιστότοπο

Για τη δημιουργία λογαρισμού και τη σύνδεσης σας στον ιστότοπο τα στοιχεία που ζητάμε είναι τα εξής: Όνομα χρήστη, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και συνθηματικό (password).

Β. Αγορά προϊόντων

Τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να μας χορηγήσετε για κάθε αγορά προϊόντων από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα είναι: το ονοματεπώνυμο σας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), διεύθυνση χρέωσης και  αποστολής της παραγγελίας (χώρα, οδός, πόλη, ταχυδρομικός κώδικας) και τύπο παραστατικού (απόδειξη, τιμολόγιο). Παράλληλα, ζητάμε προεραιτικά κάποια στοιχεία όπως αριθμό τηλεφώνου (στην περίπτωση που χρειαζόμαστε να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας). Στην περίπτωση που θα εκδώσουμε τιμολόγιο χρειαζόμαστε το όνομα της εταιρείας, Α.Φ.Μ. και διεύθυνση της έδρας της.

Γ. Εγγραφή στο Newsletter

Για την εγγραφή σας στην υπηρεσία Newsletter της Εταιρείας μας με σκοπό την αποστολή σε εσάς ενημερωτικών δελτίων για την εταιρεία, τα προϊόντα, προσφορές κ.α., ζητάμε να μας χορηγήσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (email).

Δ. Επικοινωνία

Επιπλέον για την αποστολή σε εμάς μηνύματος επικοινωνίας σας ζητάμε να μας δηλώσετε το όνομα σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (email).

Επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε οπουδήποτε στον ιστότοπο μας, προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για λόγους που αφορούν τις συναλλαγές σας με εμάς, την επικοινωνία μαζί σας, την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη διασφάλιση της λειτουργίας της αντίστοιχης υπηρεσίας για την οποία τα χορηγείτε καθώς και για λόγους στατιστικούς και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών – πληροφοριών και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο με εξαίρεση όπου προβλέπεται από το Νόμο στις αρμόδιες αρχές, αν δεν  τηρηθούν οι διατάξεις του ν.2472/97 σχετικά με την προστασία από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά. Ζητάμε τόσες μόνο πληροφορίες όσες μας χρειάζονται ώστε να εξασφαλίζουμε συνεπή παράδοση των προϊόντων που παραγγείλατε, ασφαλή πληρωμή της παραγγελίας σας και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση βασισμένη στις ανάγκες και προτιμήσεις σας.

Αποδέκτες των δεδομένων και σκοπός διαβίβασης

Δυνάμεθα να διαβιβάσουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες σε αντιπροσώπους ή/και συνεργάτες μας με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης σας μαζί μας, αλλά πάντοτε υπό την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζουν πλήρως ότι τα προσωπικά σας στοιχεία και δεν υφίστανται οποιαδήποτε παράνομη επεξεργασία. Ειδικότερα και όχι περιοριστικά διατηρούμε το δικαίωμα για τους ανωτέρω σκοπούς να διαβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα στην εκάστοτε μεταφορική εταιρεία για την αποστολή σε εσάς των προϊόντων που έχετε αγοράσει από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, σε παρόχους πιστωτικών καρτών για την επεξεργασία μιας πληρωμής για αγορά από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, σε τρίτους που ενδέχεται να μας παρέχουν υπηρεσίες μάρκετινγκ στην εταιρεία μας ή σε τρίτους συνεργάτες μας οι οποίοι μας παρέχουν τεχνικές υπηρεσίες, όπως ενδεικτικά υπηρεσίες φιλοξενίας και τεχνικής υποστήριξης. Ενημερώνουμε ότι οι ως άνω κατηγορίες αποδεκτών των προσωπικών σας δεδομένων αποτελούν εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας και άρα ως τέτοιοι δεν προβαίνουν σε καμία επεξεργασία των δεδομένων σας πέραν των ανωτέρω σκοπών διαβίβασης.

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι της Εταιρείας μας που έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα είναι συγκεκριμένοι και η πρόσβαση προσώπων χωρίς εξουσιοδότηση στα προσωπικά σας δεδομένα απαγορεύεται. Τα προσωπικά σας στοιχεία σε εξαιρετικά σπάνιες και ειδικές περιπτώσεις δύναται να γνωστοποιούνται και σε συνεργαζόμενες με την Εταιρεία επιχειρήσεις. H Εταιρεία δε θα διαθέσει προς πώληση ή διαβιβάσει ή δημοσιοποιήσει προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών/χρηστών του ιστότοπου της σε τρίτους, εκτός από τους ως άνω αναφερόμενους, χωρίς τη συγκατάθεση του επισκέπτη/χρήστη, με εξαίρεση την εφαρμογή σχετικών νομικών υπαγορεύσεων και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές. Τα τηρούμενα στοιχεία δύνανται να κοινοποιηθούν στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νόμιμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

Συναίνεση χρήστη

Με τη χρήση οποιασδήποτε υπηρεσίας μας ή διενέργεια οποιασδήποτε συναλλαγής σας στο www.pinelopiralli.gr  συναινείτε με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ειδικότερα:

Α. Δημιουργία λογαριασμού - Σύνδεση μέλους/αγορά προϊόντων

Εάν εισάγετε πληροφορίες λογαριασμού ταχυδρομικού ταμιευτηρίου ή/και τραπέζης σας, τότε συναινείτε ότι η Εταιρεία μας μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα στοιχεία για ενδεχόμενες επιστροφές προς το εσάς, σε περίπτωση υπαναχώρησης.

Β. Σκοποί μάρκετινγκ

Συμφωνείτε ότι η Εταιρεία θα επεξεργάζεται και θα χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα για ενέργειες μάρκετινγκ, (π.χ. την αποστολή email ή sms/mms με γενικές πληροφορίες ή διαφημιστικό χαρακτήρα). Αν θέλετε να μην λαμβάνετε πλέον ενημέρωση μπορείτε να αποστείλετε ένα σχετικό email στο [email protected] ή να κάνετε διαγραφή ακολουθώντας τις διαδικασίες που ορίζονται σε κάθε ενημερωτικού τύπου email ή sms.

Γ. Διαβίβαση στοιχείων στις Αρχές

Συναινείτε στη διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων σε διωκτικές και εποπτικές αρχές για την απαραίτητη προστασία από κινδύνους για την κρατική και δημόσια ασφάλεια καθώς και για τη δίωξη εγκληματικών πράξεων.

Δικαιώματα ενημέρωσης και διαγραφής

Στο πλαίσιο της νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, έχετε τα δικαιώματα ενημέρωσης και αντίρρησης που προβλέπουν τα άρθρα 11 έως 13 του ν. 2472/1997. Για οποιαδήποτε απορία ή δήλωση που σχετίζεται με αυτά τα θέματα παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο email: [email protected]pinelopiralli.gr  ή στον παρακάτω σύνδεσμο επικοινωνία.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Διαδικασίες ασφαλείας συναλλαγών

H Εταιρεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των Προσωπικών Δεδομένων καθώς και των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις συναλλαγές σας, είναι ασφαλείς και απόρρητες. Προηγμένα συστήματα online ασφάλειας εγγυώνται ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον συναλλαγών. Χρησιμοποιούμε τους πλέον αξιόπιστους φορείς για την εξασφάλιση της προστασίας των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Για την διεκπεραίωση των συναλλαγών σας με πιστωτική/χρεωστική κάρτα θα πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες που υπάρχουν στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και να συμπληρώνετε τη (secure) φόρμα παραγγελίας μαζί με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και στοιχεία (ονοματεπώνυμο κατόχου, αριθμό κάρτας, ημερομηνία λήξης, CVV). Χρησιμοποιούμε πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer) για την παροχή ασφάλειας κατά την μετάδοση ευαίσθητων δεδομένων στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας μεθόδους κρυπτογράφησης των δεδομένων.

Απόρρητο

Για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, χρησιμοποιούμε το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-256bit.

Όλες οι πληροφορίες που εισάγετε είναι εμπιστευτικές και η Εταιρεία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνεται χρήση τους μόνο στο μέτρο που αυτό κρίνεται αναγκαίο στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Ολοκλήρωση – Επιβεβαίωση Παραγγελίας

Δείτε τα προϊόντα που επιλέξατε στο καλάθι αγορών κάνοντας κλικ στο link "Καλάθι αγορών" το οποίο βρίσκεται στο πάνω δεξιά μέρος της ιστοσελίδας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί "Αφαίρεση" για να αφαιρέσετε προϊόντα από το καλάθι σας πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας. Κάντε κλικ στο κουμπί «Παραγγελία» για να ολοκληρώσετε την αγορά σας. Για να μπορέσετε να ολοκληρώσετε την πρώτη σας παραγγελία πρέπει να δημιουργήσετε λογαρισμό.

Οι τιμές που αναγράφονται στα προϊόντα μας είναι σε ευρώ και συμπεριλαμβάνουν τον Φ.Π.Α. και θεωρούνται τελικές αν η παράδοση αυτών γίνεται εντός Ελλάδας. Μπορείτε επίσης να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας από το λογαρισμό σας.

ΤΡΟΠΟΙ, ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Μπορείτε να παραγγείλετε τα προϊόντα με τους εξής τρόπους:

1. Μέσω του ιστοτόπου www.pinelopiralli.gr

Εντοπίστε τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν.

Πατήστε σε κάθε προϊόν τον σύνδεσμο και προσθέστε το στο καλάθι σας.

Επιλέξτε τον τρόπο πληρωμής και συμπληρώστε τα στοιχεία λογαριασμού σας

Η αγορά σας ολοκληρώθηκε.

2. Μπορείτε να παραγγείλετε μέσω τηλεφώνου στο 213 0413763. Ένας εκπρόσωπός μας θα σας εξυπηρετήσει και θα καταχωρήσει την προϊόντα που επιθυμείτε.

3. Μπορείτε να επισκεφθείτε τo κατάστημά μας και να παραγγείλετε τα προϊόντα που διαλέξατε.  

Τα προϊόντα μας αποστέλλονται με εταιρίες ταχυμεταφοράς - courier στην διεύθυνση που έχετε ορίσει κατά την υποβολή της παραγγελίας σας, εντός τεσσάρων (4) εργάσιμων ημερών από την ημέρα της παραγγελίας σας. Για τις παραγγελίες εκτός Ελλάδας τα προϊόντα αποστέλλονται μέσω courier εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ημέρα της παραγγελίας.

Η χρέωση των μεταφορικών εντός Ελλάδος είναι δωρεάν. Η χρέωση των μεταφορικών εκτός Ελλάδας είναι:

  • προς Αλβανία, Βουλγαρία και Κύπρο 20
  • προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης 40
  • εκτός Ευρώπης 65

Οι ανωτέρω προθεσμίες δεν ισχύουν σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων ή απεργιών και σε κάθε περίπτωση ανωτέρας βίας, που δύναται να επηρεάσει τους χρόνους μεταφοράς και παράδοσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις η εταιρείας μας δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη οποιαδήποτε ευθύνης. Συνεργαζόμαστε με αξιόπιστες εταιρίες ταχυμεταφοράς ώστε να παραδίδονται τα προϊόντα ασφαλώς και εντός των παραπάνω χρονικών διαστημάτων. Οι παραγγελίες που καταχωρούνται από Δευτέρα ως Παρασκευή επεξεργάζονται αυθημερόν. Οι παραγγελίες που καταχωρούνται Σάββατο και Κυριακή επεξεργάζονται Δευτέρα

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Ο επισκέπτης του ηλεκτρονικού καταστήματος μπορεί να πραγματοποιήσει τις συναλλαγές του πληρώνοντας με όποιον από τους παρακάτω τρόπους τον εξυπηρετεί:

1. Αντικαταβολή

Για όσους προτιμούν αυτό το τρόπο, τα προϊόντα αποστέλλονται στη διεύθυνση που επιθυμείτε μέσω εταιρείας courier και πληρώνετε την στιγμή της παραλαβής.

2. Πιστωτική κάρτα

Αν διαθέτετε πιστωτική κάρτα, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια μέσα από την φόρμα παραγγελίας του ιστότοπου μας. Η διαδικασία εξόφλησης μέσω  πιστωτικών καρτών καλύπτεται από τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και πρωτόκολλα ασφάλειας. Για να ολοκληρώσετε την αγορά σας, οδηγείστε στην ασφαλή εφαρμογή της τράπεζας Πειραιώς, όπου και πληκτρολογείτε τα στοιχεία της κάρτας σας. Τα στοιχεία της κάρτας σας δεν αποστέλλονται πίσω στον ιστότοπο μας.

3. Χρεωστική κάρτα

Αν διαθέτετε χρεωστική κάρτα, ακολουθείτε την ίδια διαδικασία όπως εκείνη των πιστωτικών καρτών. Οδηγείστε στην ασφαλή εφαρμογή της τράπεζας Πειραιώς, όπου και πληκτρολογείτε τα στοιχεία της κάρτας σας. Τα στοιχεία της κάρτας σας δεν αποστέλλονται πίσω στον ιστότοπο μας.

4. Κατάθεση σε τραπεζικό Λογαριασμό

Μπορείτε να εξοφλήσετε την παραγγελία σας μέσω τραπεζικής κατάθεσης ή web banking στους παρακάτω λογαριασμούς. Μην ξεχνάτε να συμπληρώσετε το ονοματεπώνυμο σας και τον αριθμό παραγγελία στην αιτιολογία πληρωμής.

Τράπεζα Πειραιώς
Αριθμός Λογαριασμού: 6679-137907-601
Όνομα Δικαιούχου: Πηνελόπη Ράλλη
 
IBAN: GR 1901 7167 9000 6679 1379 07 601

Οι πελάτες που επιθυμούν να καταθέσουν στην τράπεζα τα χρήματα, θα πρέπει να προγραμματίσουν την κατάθεση εντός 5 εργάσιμων ημερών αλλιώς θα ακυρωθεί η παραγγελία.  Μετά την κατάθεση σας παρακαλούμε να μας στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης, ώστε να επισπευσθεί η παραγγελία σας, στο email: [email protected]pinelopiralli.gr.

5. Paypal

Μπορείτε να πληρώσετε την παραγγελία σας μέσω της ασφάλειας και αξιοπιστίας του PayPal.

ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Δικαίωμα Υπαναχώρησης

Έχετε στη διάθεσή σας προθεσμία 14 ημερολογιακών ημερών για να υπαναχωρήσετε από την αγορά που πραγματοποιήσατε μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, χωρίς να αναφέρετε τους λόγους (αναίτια υπαναχώρηση). Μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης όταν επιθυμείτε να επιστρέψετε κάποιο προϊόν που αγοράσατε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, και να λάβετε πίσω τα χρήματά σας. Η προθεσμία των 14 ημερολογιακών ημερών για την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης, ξεκινάει από την ημέρα που εσείς ή ένα τρίτο μέρος που εσείς μας υποδείξετε ως αρμόδιο για την παραλαβή των προϊόντων σας (άλλο από τον μεταφορέα) λάβετε τη φυσική κατοχή των προϊόντων. Σε περίπτωση που έχετε παραγγείλει περισσότερα από ένα προϊόντα με μια παραγγελία και τα οποία παραδίδονται χωριστά, η προθεσμία ασκήσεως του δικαιώματος υπαναχώρησης σύμφωνα με τα ανωτέρω ξεκινάει από την ημέρα που εσείς ή τρίτο μέρος που εσείς μας υποδείξετε ως αρμόδιο για την παραλαβή των προϊόντων σας (άλλο από τον μεταφορέα) αποκτήσετε τα          η φυσική κατοχή του τελευταίου προϊόντος.

Διαδικασία άσκησης δικαιώματος υπαναχώρησης

Για την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης, οφείλετε πριν από τη λήξη της προθεσμίας ασκήσεως του σύμφωνα με τα παραπάνω, να μας ενημερώσετε για την απόφασή σας να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση πώλησης που έχουμε συνάψει, συμπληρώνοντας το έντυπο υπαναχώρησης  και αποστέλλοντας το με ταχυδρομείο στην έδρα της Εταιρείας (Πηνελόπη Αντ. Ράλλη, Ομήρου 51, TK 10672, Αθήνα), ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση [email protected]pinelopiralli.gr ή με μια σαφή δήλωσή σας (πχ εγγράφως) την οποία θα αποστείλετε στις παραπάνω διευθύνσεις.

Υποχρεώσεις καταναλωτή κατά την υπαναχώρηση

Η προθεσμία υπαναχώρησης θεωρείται ότι έχει τηρηθεί, εφόσον η δήλωση υπαναχώρησης έχει αποσταλεί στην εταιρεία μας πριν λήξει η ανωτέρω προθεσμία υπαναχώρησης. Για να τηρήσετε την προθεσμία υπαναχώρησης, είναι αρκετό να στείλετε τη δήλωσή σας περί άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησής σας πριν λήξει η προθεσμία υπαναχώρησης. Οφείλετε κατόπιν να μας αποστείλετε το προϊόν ή να το παραδώσετε στην έδρα της εταιρείας μας στην διεύθυνση: Πηνελόπη Αντ. Ράλλη, Ομήρου 51, TK 10672, Αθήνα, χωρίς καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που μας δηλώσατε ότι υπαναχωρείτε από την παρούσα σύμβαση. Η προθεσμία θεωρείται ότι έχει τηρηθεί, εάν στείλετε πίσω το προϊόν πριν από τη λήξη της περιόδου των 14 ημερών. Σας ενημερώνουμε ωστόσο ότι θα επιβαρυνθείτε με την δαπάνη επιστροφής των αγαθών και επίσης φέρετε ευθύνη για οποιαδήποτε μείωση της αξίας των αγαθών προκύψει από χειρισμό που δεν ήταν απαραίτητος για να προσδιορίσετε τη φύση, τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία των αγαθών.

Υποχρεώσεις της επιχείρησης

Σε περίπτωση που υπαναχωρήσετε από κάποια αγορά σας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν, θα σας επιστρέψουμε κάθε πληρωμή που λάβαμε από εσάς εκτός των αρχικών εξόδων αποστολής με την επιφύλαξη των όσων ρητά ορίζονται κατωτέρω. Η επιστροφή των χρημάτων θα πραγματοποιηθεί άμεσα, χωρίς υπαίτια καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση το αργότερο εντός 14 ημερών από την ημερομηνία κατά την οποία ενημερωθήκαμε για την απόφαση σας να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση. Η επιστροφή των χρημάτων γίνεται με πίστωση του τραπεζικού σας λογαριασμού τον οποίο οφείλετε να γνωστοποιήσετε κατά την άσκηση του δικαιώματος της υπαναχώρησης. Σε κάθε περίπτωση δε θα χρεωθούν έξοδα για την των επιστροφή χρημάτων. Ενίοτε μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στην πίστωση του λογαριασμού σας που μπορεί να οφείλεται στην τράπεζα. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας εάν δεν έχετε λάβει την πίστωσή σας εντός 14 ημερών.

Επιστροφή Προϊόντων

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει δεκτό το αίτημα της υπαναχώρησης είναι το προϊόν να βρίσκεται στην αρχική του συσκευασία και στην ίδια άριστη κατάσταση στην οποία το παραλάβατε μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών σημάνσεων του προϊόντος (καρτελάκια) και από όλα τα απαραίτητα παραστατικά που λάβατε με την παραλαβή του, διαφορετικά η εταιρεία δεν παραλαμβάνει αυτά καθόσον συμφωνείτε ότι το δικαίωμα της υπαναχώρησης δεν έχει νομίμως ασκηθεί και σύμφωνα με τους όρους του παρόντος. H Εταιρεία δεν παραλαμβάνει προϊόντα τα οποία επιστρέφονται με  υπαναχώρησή και τα οποία έχουν λερωθεί και έχουν υποστεί φθορά, εκδορές, τσακίσεις και γενικότερα δημιουργούν την εντύπωση ότι έχουν χρησιμοποιηθεί πέρα από την απαραίτητη για τη διαπίστωση της καταλληλότητας τους χρήση. Ειδικότερα για λόγους υγιεινής η εταιρεία μας δεν δέχεται επιστροφές μαγιό εφόσον αυτά έχουν φορεθεί ή χρησιμοποιηθεί. Σε τέτοια περίπτωση κανένα ποσό δεν θα σας επιστραφεί. Επίσης, δεν επιστρέφονται προϊόντα που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτετε εσείς ή στην περίπτωση εξατομικευμένων προϊόντων. Το επιστρεφόμενο προϊόν πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται και από το συμπληρωμένο «έντυπο υπαναχώρησης». Αφού παραλάβουμε το προϊόν εκτιμούμε την κατάστασή του και κρίνουμε αν μπορεί να υπάρξει επιστροφή χρημάτων. Διευκρινίζεται ότι προϊόντα τα οποία έχετε αγοράσει με κάποια έκπτωση οφειλόμενη στην αγορά του προϊόντος από την οποία υπαναχωρείτε, οφείλετε να τα επιστρέψετε μαζί με το βασικό προϊόν από την αγορά του οποίου υπαναχωρείτε, διαφορετικά η υπαναχώρηση θεωρείται ως μη ασκηθείσα από εσάς και άρα ουδεμία υποχρέωση υπάρχει από την εταιρεία. Αναγνωρίζετε δε και συναινείτε ότι αποτελεί δική σας ευθύνη η τυχόν μείωση της αξίας των προϊόντων που επιστρέφετε, η οποία (μείωση) επέρχεται ως αποτέλεσμα της διαχείρισης των εν λόγω προϊόντων εκ μέρους σας πλην εκείνης που είναι αναγκαίας για τη διαπίστωση της φύσης και των ιδιοτήτων των προϊόντων.

Αντικατάσταση προϊόντων

Η εταιρεία μας σας δίνει το δικαίωμα να επιστρέψετε κάποιο  προϊόν που παραλάβατε εντός 14 ημερολογιακών ημερών και να ζητήσετε την αντικατάστασή του με άλλο μέγεθος ή άλλο προϊόν. Η επιστροφή των προϊόντων με σκοπό την αντικατάσταση αυτών δεν αποτελεί ενέργεια υπαναχώρησης εκ μέρους σας και άρα δεν εφαρμόζονται οι σχετικοί παραπάνω όροι. Για κάθε επιστροφή, τα έξοδα επιβαρύνουν αποκλειστικά εσάς. Οι όροι της παραπάνω παραγράφου ‘Επιστροφής Προϊόντων’ σχετικά με την κατάσταση των επιστρεφομένων προϊόντων σε περίπτωση υπαναχώρησης, ισχύουν και την περίπτωση της αντικατάστασης προϊόντων.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΤΗ

Κάθε χρήστης του παρόντος ιστότοπου αποδέχεται ότι θα επισκέπτεται και θα χρησιμοποιεί τον ιστότοπο μας σύμφωνα με την νομοθεσία και τα χρηστά ήθη και αποκλειστικά για νόμιμους σκοπούς χωρίς να εμποδίζει τα δικαιώματα άλλων χρηστών. Κάθε χρήστης αποδέχεται και δεσμεύεται ότι δε θα χρησιμοποιεί το παρόν ηλεκτρονικό κατάστημα - ιστότοπο της εταιρίας για να δημοσιεύσει, να παρουσιάσει, να προβάλει ή να μεταδώσει περιεχόμενο το οποίο είναι παράνομο, απειλητικό, καταχρηστικό, βλαβερό, συκοφαντικό, προσβλητικό, δυσφημιστικό, χυδαίο και γενικότερα αντίθετο προς τα χρηστά ήθη. Κάθε χρήστης δέχεται με προσωπική ευθύνη ότι δεν πρόκειται να δημοσιεύσει, να παρουσιάσει ή να μεταδώσει περιεχόμενο το οποίο αφορά φυλετική, εθνική, θρησκευτική και οποιαδήποτε άλλη διάκριση ή αποτελεί παραβίαση του απορρήτου και των προσωπικών δεδομένων οποιουδήποτε τρίτου ατόμου ή μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε ανήλικους κατά την χρήση του διαδικτυακού τόπου. Σε καμία περίπτωση δεν θα προβαίνει σε ενέργειες με τις οποίες να παραβιάζει λογότυπο, ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, προσωπικό ή επαγγελματικό απόρρητο, πνευματικά δικαιώματα και άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτου φυσικού ή νομικού προσώπου. Ουδέποτε θα χρησιμοποιήσει λογισμικό το οποίο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών (πχ. software ή hardware) ή κατά παράνομο τρόπο να χρησιμοποιηθεί για την υποκλοπή και συλλογή στοιχείων άλλων χρηστών. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσει τις παραπάνω κακόβουλες πρακτικές, αναλαμβάνει την ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκληθεί σε οποιονδήποτε τρίτο ή οποιονδήποτε έχει νόμιμο συμφέρον. Η εταιρεία οποιαδήποτε στιγμή διαπιστώσει οποιαδήποτε από τις παραπάνω παραβάσεις διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού του χρήστη ο οποίος προβαίνει σε αυτές, καθώς και το δικαίωμα να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που προβλέπονται από την νομοθεσία και να ζητήσει αποζημίωση από την καταχρηστική ή παράνομη ενέργεια του χρήστη. Κάθε Χρήστης δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι έχει όλες τις απαιτούμενες νόμιμες προϋποθέσεις και την απαραίτητη ικανότητα να αντιληφθεί τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσεις του παρόντος ιστότοπου. Από την απόκτηση ιδιότητας Μέλους του ιστοτόπου αποκλείονται ανήλικα άτομα (άτομα κάτω των 18 ετών).

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η Εταιρία δεν μπορεί να εγγυηθεί για τη διαθεσιμότητα των προβαλλόμενων προϊόντων αλλά δεσμεύεται για την έγκαιρη ενημέρωση των καταναλωτών για τη μη διαθεσιμότητα τους. Η Εταιρία ευθύνεται μόνο για βαριά αμέλεια και δόλο, σε περίπτωση καθυστέρησης στην παράδοση παραγγελθέντων προϊόντων και για πληροφορίες που η ίδια δίνει ή υπηρεσίες που παρέχει μέσω του ιστοτόπου της.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα της Εταιρίας δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τεχνικά προβλήματα, που μπορεί να παρουσιασθούν στους χρήστες, κατά την πρόσβαση στον ιστότοπο και έχουν σχέση με τη λειτουργία ή συμβατότητα της δικής τους υποδομής. Επίσης, η Εταιρία δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις τρίτων και ιδιαίτερα μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες, που διατίθενται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός της. Ο παρόν ιστότοπος ενδέχεται να εμπεριέχει συνδέσμους-links σε ιστοσελίδες τρίτων   που  παραπέμπουν τον επισκέπτη σε αυτούς και ούτε ευθύνεται για το περιεχόμενο τους ούτε για οποιαδήποτε τυχόν ζημία προκληθεί στον επισκέπτη από την χρήση αυτών των ιστοτόπων. Όταν χρησιμοποιείτε τις Συνδεδεμένες Ιστοσελίδες, ισχύουν αντίστοιχα οι Όροι και οι Προϋποθέσεις κάθε ιστοσελίδας.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Όλο το περιεχόμενο του ιστοτόπου, συμπεριλαμβανομένων των σημάτων, εικόνων, συμβόλων, λογοτύπων, κειμένων, γραφικών, φωτογραφιών, λογισμικού, κώδικα και κάθε είδους εφαρμογής, λειτουργίας και ρύθμισης αποτελούν ιδιοκτησία του και προστατεύονται από την Ελληνική και Διεθνή Νομοθεσία. Επίσης απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική εγγραφή, ψηφιακή εγγραφή, μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading (φόρτωση, κατέβασμα), μεταποίηση, μετατροπή, μεταπώληση, τροποποίηση, δημιουργία παράγωγης εργασίας και γενικότερης παραπλάνησης του κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχο του περιεχομένου του παρόντος ιστότοπου. Οποιαδήποτε χρήση του περιεχομένου, για οποιονδήποτε λόγο, με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο ύστερα από γραπτή άδεια της εταιρείας μας.

COOKIES

Ο παρόν ιστότοπος μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την ορθή και καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών του και για την διευκόλυνση των χρηστών του. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη και χρησιμοποιούνται για την διευκόλυνση της πρόσβασης του και για τη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων υπηρεσιών ενός ιστότοπου και παράλληλα παρέχουν τη δυνατότητα σε ιστότοπους όπως το pinelopiralli.gr να λειτουργούν ανεμπόδιστα και χωρίς τεχνικές και λειτουργικές ανωμαλίες. Επίσης χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση και τη διευκόλυνση της πρόσβασης του χρήστη όσον αφορά τη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων ιστοσελίδων και υπηρεσιών του ιστοτόπου, για στατιστικούς λόγους ώστε να προσδιορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες του ιστοτόπου είναι χρήσιμες, για λόγους μάρκετινγκ και για ανάλυση και βελτίωση του περιεχομένου του ιστότοπου. Ο παρόν ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει στους χρήστες πληροφορίες και να διεκπεραιώνει τις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω αυτού. Υπάρχουν διαφόρων ειδών cookies όπως τα προσωρινά που λήγουν όταν κλείσει ο διακομιστής και τα επίμονα που υπάρχουν μέχρι να λήξουν ή να διαγραφούν. Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή ώστε είτε να τον προειδοποεί για τη χρήση cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή χρήσης cookies. Να θυμάστε ότι αν τα απενεργοποιήσετε ενδεχομένως να  χάσετε τα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστοτόπου. Τα cookies δεν προκαλούν βλάβη στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ούτε και στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν.

ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Εξωδικαστική επίλυση διαφορών

Η εταιρεία μας ακολουθώντας και εφαρμόζοντας πάντα τη νομοθεσία εφαρμόζει και όσα απορρέουν από τον Κώδικα Καταναλωτικής Δεοντολογίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Ο καταναλωτές σε περίπτωση που παρουσιαστεί οποιαδήποτε καταναλωτική διαφορά έχουν τη δυνατότητα εξωδικαστικής επίλυσης μέσω των αναγνωρισμένων από την πολιτεία φορέων εναλλακτικής  επίλυσης  καταναλωτικών διαφορών (ενδεικτικά αναφέρεται το Ευρωπαϊκό κέντρο καταναλωτή Ελλάδας), τους οποίους η εταιρεία μας δεσμεύονται να χρησιμοποιεί.

Ηλεκτρονική εναλλακτική επίλυση διαφορών

Η εταιρεία μας θέλοντας να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία στους πελάτες της φροντίζει να μην δημιουργούνται προβλήματα αλλά σε τέτοια περίπτωση καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίλυσή τους με σκοπό την ικανοποίηση των πελατών της. Σε αυτό το πλαίσιο σας ενημερώνουμε

ότι σε περίπτωση που προκύψει διαφορά από σύμβαση ηλεκτρονικής πώλησης προϊόντων έχετε τη δυνατότητα εναλλακτικής επίλυσης της διαφοράς κάνοντας χρήση των καταχωρημένων φορέων ΕΕΔ στο Μητρώο σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση 70330/2015 κάνοντας χρήση της πανενωσιακής πλατφόρμας ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών.

ΤΕΛΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Οι παρόντες  Όροι αποτελούν τους τελικούς ισχύοντες όρους που διέπουν την χρήση εκ μέρους σας του ιστότοπου συμπεριλαμβανομένου του Ηλεκτρονικού Καταστήματος και καταργούν τυχόν προϊσχύσαντες όρους.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Καμία καθυστέρηση, αμέλεια ή ανοχή της Εταιρείας στην επιβολή της τήρησης κάποιου παρόντος όρου από τον Χρήστη, δεν αποτελεί παραίτηση ούτε βλάπτει προβλεπόμενο στην παρούσα δικαίωμά της.

ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ ΟΡΩΝ

Εάν οποιοσδήποτε όρος ήθελε κριθεί από οποιοδήποτε αρμόδιο Δικαστήριο ή Αρχή ως άκυρος και κατά συνέπεια ανεφάρμοστος, ο όρος αυτός δε θα συμπαρασύρει σε ακυρότητα τους υπόλοιπους όρους της παρούσης, οι οποίοι θα παραμείνουν σε πλήρη ισχύ. Η Εταιρεία θα επιδιώξει να αντικαταστήσει κάθε άκυρο όρο, με νέο έγκυρο όρο, του οποίου το αποτέλεσμα θα είναι το εγγύτατο ισοδύναμο αυτού που ακυρώθηκε.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΩΝ

Η εταιρεία μας έχει το δικαίωμα, κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια, οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς ειδοποίηση, να τροποποιεί, αφαιρεί ή αλλάζει τους όρους χρήσης, τις υπηρεσίες ή/και οποιαδήποτε σελίδα του παρόντος ιστότοπου.

ΕΦΑΡΜΟΣΤΑΙΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οι παρόντες όροι διέπονται και ερμηνεύονται σύμφωνα με τους νόμους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμφωνείτε, όπως και εμείς, ότι υπάγεστε στην αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων της Αθήνας στην Ελλάδα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Εταιρείας στο 213 0413763 αναφέροντας το ονοματεπώνυμο σας και τον κωδικό παραγγελίας καθώς και οποιοδήποτε τυχόν παράπονό σας.